![]() |
![]() |
![]() |

| Wrzesień 2010 | ||||||
Prześlij zdarzenie |
||||||
| P | W | C | P | S | N | |
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
| 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
| 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
| 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
| 27 | 28 | 29 | 30 | |||
Relax |
|||||||||||
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
Jedzie na pierwsze karpiowanie
![]()
Grupa:
Zarejestrowani użytkownicy Posty:
26
Poziom: 3
HP : 0 / 70
![]() |
W weekend przypadła pierwsza wolna sobota od niepamiętnych czasów. Wybór prosty? Na ryby! Oczywiście prognoza pogody wskazywała na bardzo nie przychylną aurę (32 w cieniu). Zasiadka wyszła z godziny na godzinę, więc czas jaki pozostał mi abym się odpowiednio przygotował również nie napawał optymizmem.
Po namyśle postanowiłem połączyć przyjemne z pożytecznym. Czemu nie wykorzystać takiego pięknego słoneczka i się przy okazji nie opalić na skórę ala latinio. Plany są, spędzić miło czas nad wodą sącząc browarka. Nie przygotowany, postanowiłem wybrać komercję - "Lisią Kitę" 5:40 zameldowany na łowisku, stanowiska jakie chciałem przytulić były zarezerwowane na "pseudo" zawody (czemu pseudo o tym później) Sprzęt rozłożony, stanowisko przygotowane, zestawy w wodzie i psss... pierwszy "bronek". Obserwowałem wodę z uwagą, widać było liczne spławy i ślady bytowania Karpi. Do godziny 9 miałem 2 brania i spokój. Na innych stanowiskach również bez rewelacji. Rewelacją tego dnia okazało się dwóch "łowiących" rybki nieopodal mnie. Chyba ojciec z synem. Łowili na sprężyny w sposób przypominający spining. Rzut 5-10 mins i zwijamy. Ba nie dość, że co chwilka "krzyżowali" zestawy i wyzywali się to ich zasiadka przypominała piknik country. Cały chodziłem, ale doszedłem do wniosku, że wolnej soboty nie będę marnował i się denerwował....psss... browarek. Koło godz 10 pierwsza ryba 2,4kg, zmęczona pogodą szła od razu w podbierak, aby jak najszybciej wrócić do wody pewnie. Na przeciwległym brzegu (3/4 zarezerwowane) pojawiają się ludzie, ku mojemu zdziwieniu sprzęt kempingowy na 20-25 stanowisk może 8 łowiących. Zdziwiłem się bardzo. Losowanie, bez namiotów, porządnego nęcenia, nic pośledzę dalej co się wydarzy. Start zawodów godz 12. W między czasie obok mnie rozłożył się koleś, który trzymał kije w materiałowym pokrowcu po gitarze (nie szydzę z niego i nie zamierzam, nie sprzęt tu jest najważniejszy). Zdumienie we mnie wzbudziło to że pierwszy raz coś takiego widziałem. przywitał się rozrobił zanętę, 6-8 kul w odległości 15-20m od brzegu, dwa teleskopy i spławiczki. Mówię sobie w myśli: "Suuuuuuuper". Na lewo spiningiści, na prawo spławikowiec, ja pomiędzy, jeszcze chyba morskiego nam brakuje do kolekcji...psss..browar i karp 3 może 3,5 kg. Zawody jak się zaczęły o 12 to o 16 nikogo już nie było, właśnie w ten sposób zostały najlepsze stanowiska "zagospodarowane". Dzień mijał spokojnie, jego ukoronowaniem była mahoniowa opalenizna zwięczona Misiakiem 7,2kg koło godz. 18, który tak jak jego poprzednicy był chyba również zmęczony pogodą ;p 19 zawijam się aby zdążyć na mecz o 3miejsce MŚ (jak się okazało słusznie uczyniłem) Mimo, iż dzień upłynął tak jak upłynął. Nie ma co narzekać, lato, słońce, rybki, wypoczynek, cóż chcieć więcej, przecież nie zawsze trzeba jechać na ryby aby bić jakieś rekordy, tym razem to był w 100% udany relaks oraz wypoczynek nad wodą (z góry założony i zasłużony). Upały zejdą czas na zasiadkę w troszkę innym stylu...
Wysłano: 7/12 21:03
|
||||||||||
Operacje
|
|||||||||||
Odpowiedź: Relax |
|||||||||||
|
Webmaster
![]()
Grupa:
Administratorzy Zarejestrowani użytkownicy BKK Zarząd Posty:
454
Poziom: 19
HP : 93 / 468
![]() |
Ciekawie napisane.Może jakis mały artykulik z fotkami na naszą stronę????
Wysłano: 7/13 7:51
|
||||||||||
|
|
|||||||||||
Relax |
|||||||||||
|
![]()
Grupa:
26
![]() |
Problemu nie ma, jednak cyfrówkę zabiorę na następną zasiadkę, zdjęcia zrzucone z komórki to kicha ;/
A o coś konkretnego Ci chodzi kolego, jakiś tematyczny artykulik??
Wysłano: 7/13 16:09
|
||||||||||
Operacje
|
|||||||||||
|||||||||||
|
Webmaster
![]()
Grupa:
Administratorzy Zarejestrowani użytkownicy BKK Zarząd Posty:
454
Poziom: 19
HP : 93 / 468
![]() |
Raczej coś napisane "od siebie" ma większą wartość niż coś pisane pod publikę.Wybór pozostawiam Tobie:)
Wysłano: 7/13 22:16
|
||||||||||
|
|
|||||||||||
|||||||||||
|
![]()
Grupa:
26
![]() |
Znajdę wolną chwilę i temat godny uwagi to się skontaktuje z Tobą, pozdrawiam!
Wysłano: 7/13 22:59
|
||||||||||
Operacje
|
|||||||||||
|||||||||||
|
Długie zasiadki
![]()